... treba vedieť, že ...


V ruke držíte mňamky slovenské pivko, varené poctivo bez akýchkoľvek chemických alebo tepelných úprav (žiadna pasterizácia). Takto chutí pivko, ako sa varilo dakedy v minulosti s tým, že nám technológie umožnili regulovať teplotu kvasenia a tým dosiahnuť požadovanú vyššiu kvalitu a pri dobrom skladovaní aj pomerne dlhú trvanlivosť.

Zloženie pivka: voda, slad (jačmenný, občas pšeničný, ovsený, ražný), chmeľ, pivovarnícke kvasnice. To sú 4 základné suroviny. Ak nerobíme nejaký ovocný špeciál alebo inú lakocinku, je to všetko čo do pivka ide. Žiadne konzervačné látky ani chemické látky na trvanlivosť či stabilitu peny.

1 človek na jednu várku pivka HVEZDOŇ obetuje 30 hodín života pre Vašu radosť z pivka (aj keď degustácia sládka až taká veľká obeta nie je, či ? :-)

Prečo nie je naše pivko také lacné ako ste zvyknutí v porovnaní s bežnými pivami?

* Pivko je nefiltrované a nepasterizované - zachováva biologickú hodnotu a plnú chuť

* Neobsahuje žiadnu chémiu a tým pádom nebolí z neho hlava (nepridávame ani cukor)

* Varíme v 300 litrovej varnej nádobe. Nadnárodné korporáty varia v 20 000 l varni a viac a uvaria denne aj 10 a viac várok.

* Väčšina práce je vykonaná človekom – REMESELNE a nie strojom

* Používame kvalitnejšie suroviny, ktoré sú v nákupe výrazne drahšie

* Chmeľom nešetríme a používame špeciálne druhy, ktoré majú krásne arómy

* Prečo podporiť lokálny pivovar? Okoštujte a poznáte ten rozdiel.. ... a podporujete národnú ekonomiku a lokálneho výrobcu

 

Skladovanie a trvanlivosť

Ideálne v chlade 5-8 C. Chrániť pred slnečným žiarením, mrazom a teplom. Po otvorení ihneď spotrebovať. Dátum spotreby vyznačený na obale. Trvanlivosť minimálne 2 mesiace.


Vlastnosti pivka

Pivko je vyrobené tradične - bez chémie a bez tepelných zásahov - zachováva si biologickú hodnotu. Prípadný zákal nie je závadou pivka. V kale sú sedimentované kvasnice a malé častice chmeľu zo studeného chmelenia.